Інтернет
2 червня 2017
В 2018 році Google запустить блокування реклами в Chrome
Chrome є найпопулярнішим інтернет-браузером в світі.
news-image

Інтернет-корпорація Google повідомила, що з 2018 року її браузер Chrome буде оснащений вбудованим блокуванням інтернет-реклами.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

Chrome є найпопулярнішим інтернет-браузером в світі: за даними дослідницької компанії StatCounter, в лютому 2017 року ринкова частка Chrome становила 63%, на другому місці з великим відривом йде Firefox - 14,8%, на третьому Internet Explorer - 9,6% .
Як повідомляється, вбудований адблокер в Chrome блокуватиме тільки настирливу і заважає перегляду сайтів рекламу, наприклад, з несподівано включається звуком або банери, що закривають весь сайт і змушують користувача чекати, поки пройде реклама.
Читайте також: Google почне стежити за покупками користувачів в реальному світі
Google вважає, що власники, видавці сайтів та рекламодавці повинні уважніше ставитися до користувачів, які, намагаючись позбутися від настирливої ​​реклами, ставлять адблокер, блокуючий всю поспіль рекламу. В результаті втрати несуть як сайти, так і рекламодавці: за даними Google, тільки в 2015 році втрати від блокування реклами в усьому світі склали $ 22,8 млрд, за станом на грудень 2016 року блокатори інтернет-реклами стояли на 600 млн гаджетів.

Читайте також: Грандіозний розмах: як виглядатиме нова штаб-квартира Google (фото)
Читайте також: В Ефіопії на час екзаменів заблокували інтернет