Події
4 червня 2017
За три роки російської окупації в Криму ліквідували 250 тисяч робочих місць, - ЗМІ
Знищення малого бізнесу в Криму триватиме.
news-image

Після анексії Криму Росією на півострові ліквідували понад 250 тис. робочих місць. Про це йдеться в статті ZN.ua, присвяченій триріччя окупації півострова.

"Найбільший удар припав на сферу малого і середнього бізнесу. У 2014-2016 роках в Криму тривав процес його ліквідації. Підприємницька активність передбачає наявність вільного мислення у підприємця. Вільне мислення, незалежне свідомість і, відповідно, підприємницька активність - антагоністичні, з точки зору влади РФ, тієї моделі відносин, яку вони створили в Росії ", - йдеться в статті.


За інформацією видання, на момент початку окупації в Криму функціонувало 54 тис. Юридичних осіб і 135 тис. Фізичних осіб. На березень 2016 року їхня залишилося відповідно 22 тис. І 39,8 тис.

"Знищення малого бізнесу в Криму триватиме. Кінцева мета - створити умови для того, щоб значну частину підприємців малого бізнесу, як найбільш активну прошарок місцевого населення, змусити приєднатися до тих, хто вже звернув бізнес в Криму і переїхав в материкові регіони України", - вважають автори статті.


Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу. В даний момент між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострів.

Читайте також: Безвіз для українців: відмов у в'їзді буде чимало
Читайте також: Вивести війська з Криму: Каспаров з соратниками зробив важливу заяву щодо Росії