Україна
5 червня 2017
Україна має стати 30-м членом НАТО, - Геращенко
Геращенко вважає катастрофічною помилкою Німеччини і Франції ненадання Україні та Грузії плану дій щодо членства у 2008 році.
news-image

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко виступає за вступ України до НАТО, повідомляє «Є!» з посиланням на Соцпортал.

Відповідну заяву Геращенко поширила у зв’язку із сьогоднішнім приєднанням до НАТО Чорногорії, яка стала 29-ю країною-членом альянсу.

"Не боятися роздрочити Москву, бо та нас все одно ніколи не залишить у спокої. Чи ми йтимемо до НАТО, чи "клястимося" в любові до балалайок ): Україна і Грузія мають стати 30-м і 31-м членом НАТО. Такою я бачу свою мету як політика, і саме тому я вже 10 років займаюся політикою - завжди тільки в пронатовській і проєвропейській команді", - написала Геращенко у своєму Facebook.

Геращенко вважає "катастрофічною помилкою Німеччини і Франції ненадання Україні та Грузії плану дій щодо членства у 2008 році, і "мільйон разів на різних дипломатичних зустрічах говорила публічно цю свою неприємну для наших партнерів і друзів позицію".

За її словами, у 2008 році таким чином Москва здобула перемогу, оскільки "не було справжньої єдності еліт у цьому питанні".