Події
6 червня 2017
Ім'я Павла Шеремета внесли до меморіалу журналістам у Вашингтоні
До меморіалу також внесено імена ще 13 представників ЗМІ, які загинули у 2016 році.
news-image

У понеділок, 5 червня, ім'я Павла Шеремета внесено у Меморіал журналістам у Музеї новин "Newseum" у Вашингтоні (Сполучені Штати Америки).

Про це йдеться у повідомленні Newseum, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Шеремета внесено у меморіал як журналіста "Української правди" і "Радио Вести". До меморіалу також внесено імена ще 13 представників ЗМІ, які загинули у 2016 році:  один з них загинув в Афганістані, 4 - у Сирії, двоє в Іраку, а також у Лівії, Сомалі, Бразилії, Мексиці та Індії.  "Минулоріч журналісти зіткнулися  з безпрецедентною небезпекою, оскільки часто прагнули повідомляти новини у країнах, де свобода преси перебуває під загрозою або де її не існує. Журналісти, імена яких внесено до Меморіалу, склали життя у зусиллях служити суспільству. Багато хто з журналістів продовжує працювати після того, як зазнав нападу або стикнувся із погрозами смерті", -  зазначив виконавчий директор Інституту соціокультурного різноманіття при Інституті Музею новин Джин Полісінскі.
Станом на 5 червня до меморіалу у Музеї новин внесено 2305 представників ЗМІ з усього світу.  Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет.

Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.
Журналісти "Слідство.Інфо" і міжнародної мережі OCCRP оприлюднили фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. З-поміж іншого, журналісти з’ясували, що авто колишнього чи теперішнього працівника СБУ Ігоря Устименка було помічене на відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста. У СБУ заявили, що Устименко звільнений зі спецслужби в квітні 2014 року. Нацполіція допитала Устименка.

фото newseum

Читайте також: На Івано-Франківщині жінка вбила 2-місячного сина, бо не давав спати
Читайте також: У Львові під час реконструкції костьола Святого Лазаря знайдено останки людей (фото)