Світ
7 червня 2017
ООН повинна схвалити сильну резолюцію щодо України, – заклик США
Хейлі закликала ООН схвалити сильну резолюцію щодо України.
news-image

Рада ООН з прав людини повинна підвищити ефективність своєї роботи і, в тому числі, прийняти потужну резолюцію щодо ситуації в Україні. До цього організацію закликала постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.

Про це повідомляє "Укрінформ", передає «Є!».

На цій сесії Ради вкрай важливо прийняти найпотужніші, наскільки це можливо, рішення щодо критичної ситуації у сфері прав людини в Сирії, Демократичній Республіці Конго, Еритреї, Білорусі та Україні, а також щодо запобігання в подальшому порушень та зловживання правами людини в цих країнах, – наголосила Хейлі.

Постпред США зазначила, що дотримання прав людини – дуже важливий напрямок діяльності ООН. І цим напрямком повинен опікуватися не тільки один окремо визначений орган, але й інші, в тому числі Рада безпеки.

Хейлі наголосила, що до складу Ради ООН з прав людини входять багато країн, де відбувається порушення прав людини.

Бути членом цієї Ради – привілей, і жодна країна, яка є порушником прав людини, не повинна займати місце за цим столом, – заявила представник США.

Вона зазначила, що Рада ніколи не розглядала порушення прав людини у Венесуелі, натомість у березні прийняла 5 резолюцій проти Ізраїлю.