Суспільство
7 червня 2017
Охоплення української аудиторії ВКонтакте і Однокласників знизилося вдвічі, - дослідження
Тижнева аудиторія Facebook до заборони російських ресурсів становила 5,3 млн користувачів (охоплення 28,5%), а після блокування зросла на 2,2 млн.
news-image

Охоплення аудиторії російських соцмереж значно знизився після введення в дію заборони РНБО на деякі сайти РФ 17 травня 2017 року. Про це повідомляє «Є!», посилаючись на РБК.

"Були проаналізовані аудиторія і активність рекламодавців на заблокованих ресурсів до і після їхньої заборони в країні. Також, порівняли показники у Facebook, якій вигідне блокування конкурентів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в аналіз включені дані дослідження онлайн-аудиторії gemiusAudience (ПК) і моніторингу онлайн рекламних кампаній gemiusAdReal (відеореклама) за тиждень до введення санкцій - 8-14 травня і за тиждень після - 22-28 травня. Так, частка користувачів на заблокованих соціальних мережах знизилася: до введення санкцій "ВКонтакте" охоплював 50,5% відвідувачів уанету, а всього за тиждень охоплення аудиторії знизився до 30,8%. Охоплення аудиторії на "Однокласниках" впав з 22,3% до 8,5%.

Тижнева аудиторія Facebook до заборони російських ресурсів становила 5,3 млн користувачів (охоплення 28,5%), а після блокування зросла на 2,2 млн. З 22 по 28 травня соціальну мережу відвідали 7,5 млн українців - 40% всіх інтернет-користувачів за тиждень.

Крім того, аудиторія Yandex.ua знизилася на 1,9 млн користувачів: перед забороною ресурсу сайт охоплював 38,1% всіх користувачів уанету за тиждень після заборони -28,0%. Mail.Ru втратив більше користувачів - 2,5 млн: з 8 по 14 травня портал відвідали 31,7% тижневої аудиторії української мережі, а з 22 по 28 травня - 18,6%. Активність рекламодавців за відеореклами в заблокованих соціальних мережах знизилася. Найбільший спад охоплення аудиторії видеорекламой спостерігається у "ВКонтакте" - на 92% (2,17 млн користувачів).

В "Однокласниках" з 22 по 28 травня відеореклама охопила 400 тис. користувачів, що на 77% менше, ніж тиждень до заборони ресурсів.

Охоплення аудиторії видеорекламой на Yandex.ua знизився на 72,8%, Mail.Ru - на 34,3%. Відеореклама на Facebook охопила більше аудиторії, проте темпи зростання активності рекламодавців менш стрімкі - частка охопленої аудиторії зросла на 30%.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська інтернет-компанія "Яндекс" закриває свої офіси в Києві та Одесі у зв'язку з розширенням Україною санкцій проти Російської Федерації.

Читайте також:Надія Савченко прийшла на роботу у Верховну Раду у незвичному вбранні (фото)