Політика
7 червня 2017
Американці вважають твітти Трампа загрозою для нацбезпеки
Соціологи також запитали респондентів, чи у вірному напрямку рухаються США під керівництвом Трампа.
news-image

Більшість американців вважають, що активне використання президентом США Дональдом Трампом США соціальної мережі Twitter становить загрозу для національної безпеки країни. Про це свідчать результати опитування соціологів Morning Сonsult для видання Politico.

Згідно з результатами опитування, близько 51% респондентів вважають, що твіти Трампа шкодять національній безпеці США, ще 13% вважають, що записи, навпаки, допомагають їй. Також приблизно 23% опитаних вважають, що твіти президента ніяк не впливають на нацбезпеку, інші 12% не сформували думки з даного питання.

Також 69% респондентів думають, що глава держави використовує Twitter занадто часто, ще 4% прийшли до висновку, що Трамп недостатньо пише в цій соціальній мережі, решта 15% вважають, що він не дуже часто пише в "Твіттері", а ще 12% не змогли відповісти.

Інформує «Є!», з посиланням на interfax.com.ua.

Крім того, близько 59% опитаних в цілому не схвалюють захоплення Трампа "Твіттером", 23% респондентів дотримуються протилежної точки зору, інші 19% не змогли висловити свою думку з цього приводу.

Соціологи також запитали респондентів, чи у вірному напрямку рухаються США під керівництвом Трампа, і 42% респондентів припустили, що так, інші 58% американців заявили, що в неправильному.

Крім цього, з'ясувалося, що тільки близько 21% американців "повністю схвалюють" діяльність Трампа на посаді президента, 23% - "в цілому схвалюють", ще 14% респондентів "в цілому не схвалюють", 38% - "сильно не схвалюють", і 5% не змогли відповісти на це питання.

Експерти Morning Сonsult також з'ясували у респондентів їх ставлення до пов'язаного з Росією скандалу, в якому опинився замішаний зять і радник Трампа Джаред Кушнер. Серед опитаних приблизно 28% дуже багато чули або читали про нього, 39% - трохи чули або читали, 20% - мало чули або читали, 14% - зовсім нічого не знають по цій темі. Також 51% респондентів вважав зустріч Кушнера з російським банкіром Сергієм Горьковим недоречною, 25% - вважали її допустимою, і 24% не мають думки з цього приводу.

Разом з тим, 44% американців вважають, що Кушнер повинен бути зміщений зі свого поста в Білому домі через скандал, 34% вважають, що він повинен зберегти за собою посаду старшого радника, ще 22% не мають позиції з цього приводу.

В кінці травня газета The Washington Post з посиланням на американських чиновників, знайомих з матеріалами розвідки, повідомила, що Кушнер і посол РФ в США Сергій Кисляк нібито обговорювали можливість створення секретного і безпечного каналу зв'язку між перехідною командою Дональда Трампа і Кремлем.

Читайте також: В чому звинувачують Трампа? - переклад документа про зв’язки з РФ та компромат Кремля
Читайте також: Опубліковано безвізову карту світу для українців (фото)