Місцева влада сама визначатиме, чи вводити податок на нерухомість, - міністр
Місцеві громади самі прийматимуть рішення, чи потрібен їм податок на нерухомість і яка ставка буде застосовуватися
news-image

Міністр фінансів України Наталія Енн Яресько заявила, що уряд не вводив подкток на нерухомість, а лише дав можливість місцевим владам ним скористатися.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на особистий Фейсбук Яресько.

"Уряд не вводив новий податок на нерухомість - ми дали можливість місцевій владі визначати необхідність, розмір та правило введення податку на нерухомість (на квартири понад 60 м кв та на будинки понад 120 м кв). Розмір ставки податку на нерухомість встановлюватимуть виключно місцеві громади", - пише міністр.

Місцеві громади самі прийматимуть рішення, чи потрібен їм податок на нерухомість і яка ставка такого податку буде застосовуватися.

"Кошти від сплати цього податку залишатимуть в місцевих бюджетах та спрямовуватимуться на вирішення нагальних проблем. Верховна Рада, ухваливши відповідний закон, встановила верхню межу оподаткування – 2% від мінімальної заробітної плати, або 24 гривні. Тобто, місцеві громади можуть встановлювати ставку від нуля до 24 грн. Не підлягають оподаткуванню квартири до 60 кв.м та будинки – до 120 кв.м.", - додала Яресько.

Середня площа всіх квартир в Україні – 56,6 кв.м. Таким чином, більшість об’єктів нерухомості не буде підпадати під оподаткування, додала міністр.