Події
8 червня 2017
На Київщині водій позашляховика спочатку створив аварійну ситуацію а потім почав стріляти зі зброї
Водій позашляховика спершу спробував втекти, але був затриманий на узбіччі.
news-image

На дорозі під Києвом стався конфлікт зі стріляниною. Водій позашляховика відкрив вогонь по людях із мікроавтобуса, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У Глевасі керманич джипа почав вимагати від бусика зупинитися. Зі слів очевидців, чоловік нецензурно лаявся і погрожував розстрілом. Водій мікроавтобуса Сергій Максимець разом із родиною та друзями повертався з пікніка та зупинився, коли його транспортний засіб виявився заблокованим. Щойно він із друзями вийшов з машини, ініціатор зупинки почав стріляти. 

"Я побачив пістолет, підняв руку і пролунав постріл. Стрільба в голову – це спроба вбивства, навіть гумовою кулею, тим більше з мінімальної відстані", - твердить постраждалий Володимир Коссе.

На місце розборів викликали поліцію. Водій позашляховика спершу спробував втекти, але був затриманий на узбіччі. Далі йому на допомогу приїхав дорогий чорний джип, з якого вийшла людина з посвідченням працівника СБУ. У відомстві пояснили, що сам стрілок Євгеній Чабан не працює і ніколи не працював у спецслужбі. Свою участь в інциденті він журналістам не підтверджує.

"Було прийнято рішення, щоб два автомобіля забрати на штраф-майданчик, їх дослідити і вилучити травматичну зброю", - розповів речник обласної поліції Київщини Микола Жукович.

Чоловік, що створив аварійну ситуацію та вчинив стрілянину, не був затриманий.

Такий розвиток подій дивує водія бусика Сергія Максимця. Він – фігурант "розстрільних" списків так званої "ДНР", один із донецьких патріотів, які активно допомагають українській армії.

"На цій машині ми весь час їздимо на передову, возимо хлопцям тепловізори, захист, приціли", - каже він.

 Але тепер його транспорт стоїть у внутрішньому дворі Васильківського райвідділу поліції поруч із машиною стрільця. Сам Максимець вимушений разом із адвокатом ходити по кабінетах слідчих, у котрих досі немає ані підозрюваний, ані потерпілих у цій справі. З поведінки правоохоронців волонтер робить прогноз, що саме його спробують зробити винуватцем конфлікту. Однак Максимець переконує, що три роки допомоги АТО не минулися дарма – пережиті контузія, обстріли з "Градів" і мінометів, вивезення з оточення поранених бійців не дозволять мовчки змиритися зі свавіллям у глибокому тилу. Тож чоловік налаштований боротися з системою всіма доступними йому методами. 

Читайте також: В Еміратах кинули за грати вульгарну автохамку з Росії
Читайте також: На трасі Київ-Одеса сталась стрілянина: є поранені