Політика
8 червня 2017
Рада зробила пріоритетом для України вступ до НАТО
Також серед іншого парламентарі планують розглянути президентський законопроект про внесення змін до ряду кодексів та визначитися стосовно врегулювання діяльності Фонду енергоефективності.
news-image

Верховна Рада підтримала законопроект №6470, який закріпляє зовнішньополітичний курс України, де пріоритет – вступ до НАТО, пише «Є!» з посиланням на УП.

За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 276 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, новий закон вносить необхідні для вступу в Альянс зміни до законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої  політики" і "Про основи національної безпеки України".

За словами авторів законопроекту, прийняття цього закону сприятиме розширенню та поглибленню співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору, зміцненню національної безпеки країни, а також матиме наслідком гарантію її суверенітету і територіальної цілісності.

"Агресія Російської Федерації проти України, анексія частини української території поставила перед Українською державою невідкладне завдання щодо реального забезпечення національної безпеки країни", - пояснили вони необхідність такого кроку України.