Політика
8 червня 2017
Супрун пояснила як медреформа вплине на лікарів
Зараз прийнятий важливий законопроект, який звільняє лікарів від тарифної сітки зарплат комунальних лікарень.
news-image

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що медична реформа позитивно вплине на лікарів і їхня зарплата буде залежати від кількості пацієнтів.

Про це вона заявила в прямому ефірі 24 Каналу, інформує «Є!».

Чомусь існує міф, що лікарі можуть втрати роботу. Але це неправда, медицині завжди будуть потрібні кваліфіковані лікарі, які будуть надавати якісні медичні послуги, – сказала Супрун.

Вона також додала, що зараз прийнятий важливий законопроект, який звільняє лікарів від тарифної сітки зарплат комунальних лікарень.

"А щодо їхніх зарплат, то вже прийнято закон 2309, в якому передбачена автономізація медичних закладів, за рахунок чого вони зможуть отримати свою незалежність від комерційних організацій і будуть звільненні від тарифної сітки, це призведе до того, що вони зможуть отримати гідну заробітну плату. Зараз їхня зарплата низька, бо лікарі прив’язані до цієї сітки комунальних лікарень. Після впровадження реформи зарплата лікарів буде залежати від кількості пацієнтів і це буде стимулом для кожного лікаря", – заявила Супрун.

Нагадаємо, проект медреформи пройшов голосування у Верховній раді. Правда, лише у першому читанні.

Читайте також: У США стався рідкісний випадок «сухого утоплення»: батьки загиблої дитини діляться своєю історією в соцмережах
Читайте також: У США стався рідкісний випадок «сухого утоплення»: батьки загиблої дитини діляться своєю історією в соцмережах