Суспільство
9 червня 2017
Учені розповіли, який смаколик врятує вас від інфаркту
Дослідження, проведене вченими з Університету Вашингтона, показало, що натуральний цукор в меді, який називається трегалоза, може запобігати інфарктам.
news-image

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Вашингтона, показало, що натуральний цукор в меді, який називається трегалоза, може запобігати інфаркти. Експерименти показали, що він знижує кількість бляшок в артеріях на 30 %, пише «Є!» з посиланням на Радіо Максимум.

Коли такі бляшки починають накопичуватися в артеріях, то в людини розвивається розлад під назвою атеросклероз. Це може стати причиною затвердіння артерій, зниження в них ступеня еластичності, через що люди піддаються ризику підвищеного артеріального тиску, хвороб серця та навіть інфарктів.

Вчені давали гризунам, які мають ризик атеросклерозу, трегалозу або інші типи цукру. Результати показали, що в мишей, які отримували цей різновид цукру, розмір бляшок зменшився до 0,25 мм у порівнянні з 0,35 мм у тварин, які не отримували цей вид цукру.

Мед - фото 172800
 

Відповідно, розмір бляшок скоротився на 30 %, що має велике клінічне значення в справі профілактики серцево-судинних захворювань. Фахівці відзначили, що трегалоза активує білок під назвою TFEB, який змушує клітини імунної системи виводити бляшки з організму.

Читайте також:Парижанка подала в суд через забруднення повітря