Політика
9 червня 2017
Рабинович вніс в Раду законопроект про зміну медичного обслуговування нардепів
В пояснювальній записці до законопроекту говориться, що його прийняття позитивно вплине на держбюджет України.
news-image

Депутатам, які проголосують за медичну реформу, а також членам їх сімей, слід лікуватися протягом найближчих 10 років виключно в українських медустановах. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович.

«Я пропоную всім, хто проголосував за медичну реформу лікуватися протягом найближчих десяти років виключно в українських медустановах, а також лікувати в Україні членів депутатських родин», - заявив Вадим Рабинович.

Зокрема, про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до Закону України" Про статус народного депутата України "(щодо медичного обслуговування народних депутатів, які підтримали медичну реформу, і їх близьких осіб на загальних підставах і виключно на території України)», який парламентарій подав на розгляд у Верховній Раді.

Також Рабинович вважає, що своїм законопроектом забезпечить повну рівноправність громадян України в наданні медичних послуг, як того і вимагає 49 стаття Конституції України. Крім того, в пояснювальній записці до законопроекту говориться, що його прийняття позитивно вплине на держбюджет України.

Нагадаємо, Вадим Рабинович критикує діяльність Уляни Супрун з самого початку її роботи в ранзі в. о. міністра охорони здоров'я. Так, раніше він вимагав від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відповіді, чому Супрун всупереч КЗпП займає цю посаду більше трьох місяців. Також опозиційний політик направив запити до Міністерства охорони здоров'я щодо того, де ж знаходяться розшукувані пенсіонерами «аптеки безкоштовних ліків», рекламовані урядом в рамках програми «Доступні ліки», і з якої причини зірвані закупівлі дитячих вакцин, що ставить під загрозу життя самих маленьких українців.

Читайте також: Вадим Рабинович: Досить довіряти країну тим, хто 25 років її грабує
Читайте також: Супрун про голосування законопроектів щодо медреформи: Це війна двох систем – старої радянсько-середньовічної та нової європейської
Читайте також: Нардеп звинуватив Гройсмана у розподілі українців на сорти