Війна
9 червня 2017
Бойовики 32 рази за день відкривали вогонь по українських позиціях
На приморському напрямку сьогодні зафіксовано найбільшу кількість порушень бойовиками режиму незастосування зброї.
news-image

З початку доби російсько-терористичні бандформування 32 рази відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, інтенсивність застосування противником важкого артилерійського озброєння дещо знизилася. Втрат серед воїнів сил АТО не було.
Про це інформує «Є!», з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На приморському напрямку сьогодні зафіксовано найбільшу кількість порушень бойовиками режиму незастосування зброї. Вранці, близько 6.00 години, незаконні збройні формування скоїли щільний обстріл наших позиції в районі Лебединського з мінометів калібру 120 мм і автоматичних станкових гранатометів. Трохи пізніше кілька ворожих хв такого ж калібру вибухнули у нашого опорного пункту поблизу Водяного. Зі стрілецької зброї і гранатометів різних модифікацій бандформування неодноразово протягом дня обстрілювали оборонні укріплення українських захисників неподалік Чермалик, Широкино, Павлопіль, Талаківці, Новотроїцького, Старогнатівці, Славного і Мар'їнки. Крім того, у Чермалик найманці вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, по захисникам Мар'їнки - з озброєння БМП, а по українським воїнам, які тримають оборону у Новомихайлівка - з зенітної установки.

На Донецькому напрямку більшість обстрілів противник зробив в передмісті Авдіївки. На цій ділянці, а також в районі Верхньоторецька, Пєсков і Дослідного, бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Позиції сил АТО поблизу Луганського, що на Світлодарськ дузі, бандити обстрілювали з озброєння БМП і піхотного озброєння.

На Луганському напрямку ситуація істотно стабілізувалася. Однак проросійські бандформування продовжують час від часу застосовувати заборонене мінських домовленостей озброєння. Зокрема, на початку доби противник випустив кілька мін калібру 120 і 82 мм по наших позиціях поблизу Катеринівки. Також вранці з 82-мм мінометів бандформування вели вогонь в районі Новоалександровки.

Читайте також: Авіакатастрофа над М'янмою: серед пасажирів було 15 дітей та сім'ї військових
Читайте також: В Росії відкривають кримінальні справи проти воїнів АТО
Читайте також: ДНР звільнить 600 працівників Донбастеплоенерго через брак грошей, - ІС