Україна
12 червня 2017
В Україні судді реєструються в гуртожитках щоб отримати нову квартиру
Судді реєструються там, щоб стати в чергу на квартиру – черга в суддів своя, просувається дуже швидко.
news-image

Українські судді люблять жити у гуртожитках. Причому навіть просяться: пропишіть мене у найменшій кімнатці.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Кореспонденту ТСН.Тиждень Станіславу Ясинському вдалось знайти суддів, які мають фантастичну тягу до маленьких кімнаток. Наприклад, суддя Оксана Епель. Згідно з декларацією, вона проживає в гуртожитку, але під Києвом її родина орендує чималенький будинок, а також будує власний площею 841 метр.

Заступник голови Солом'янського райсуду Тарас Оксюта має квартиру в Києві, а ще дві - в процесі будівництва. Ця нерухомість записана на дружину. У судді ж є лише кімната в гуртожитку.

Штамп у паспорті – дуже важливий для суддів.

В єдиному реєстрі декларацій є й інші судді, які реєструють власні кімнати в гуртожитках. Суддя з Харківського окружного адмінсуду Вікторія Рубан, яка вочевидь працює в Харкові. Разом з чоловіком суддя має непоганий автопарк, квартиру в Харкові, а нещодавно придбали ще одну в Чугуєві. Проте суддя Рубан разом з чоловіком прописана в гуртожитку київського військового госпіталю. Там мали б жити лікарі, які щоденно добираються на роботу з Київської області.

В госпіталі неофіційно пояснили схему – з суду чи іншого правоохоронного органу їм надсилають клопотання, де "просять" допомогти дуже потрібному співробітнику отримати кімнату. Госпіталь чи інша організація не може відмовити таким впливовим клопотальникам.

У чернігівському гуртожитку прописаний місцевий суддя Дмитро Лобан. Ліцей залізничного транспорту виділив кімнату не лише йому. За словами вахтера, там нібито мешкають шестеро прокурорів.

"Я там зареєстрований. Це зазначено в моїй декларації, що це місце моєї реєстрації. Насправді я там не проживаю, я мешкаю у квартирі, яка належить на праві власності моїй мамі. Навіть не знаю, де він знаходиться", - розповів Лобан

 

Знов та сама схема: житло є, але виписуватися з гуртожитку суддя не поспішає. У кімнаті зареєстрований не лише він, а й його дружина та донька. Квартиру, яку подружжю купила мама, суддя Лобан задекларувати забув.

Судді реєструються там, щоб стати в чергу на квартиру – черга в суддів своя, просувається дуже швидко. Як повідомила судова адміністрація, наразі у списках на покращення житлових умов перебувають 1345 суддів. Отримуючи службові квартири, вони приватизують їх з космічною швидкістю. 

Читайте також: Суд не захотів стягнути з Насірова 100 мільйонів