Події
12 червня 2017
Польські прикордонники запевнили, що їх не лякає збільшення «безвізових» туристів з України
За словами прикордонників Польщі та України, кількість українців, які перетинають кордон без візи, зросте.
news-image

Після скасування візового режиму з Європейським Союзом українці масово не поїхали на Захід. Можливістю безвізового в’їзду, що була впроваджена у ніч з суботи на неділю (11 червня), скористалися тільки приблизно 4% тих, хто подорожував до ЄС, пише Польське радіо, передає «Є!»

Більшість тих, хто в'їжджає в ЄС, має візи, зокрема ті, що дозволяють працювати на території країн європейської спільноти.

Однак, за повідомленнями прикордонних служб Польщі та України, кількість українців, які перетинають кордон без візи по біометричного паспорту, зросте. Це збільшення складе приблизно 10-15%, - говорить командувач прикордонним переходом в ґміні Долгобичув Маріуш Кульчинський, відзначаючи, що потенційне збільшення туристів не лякає польську сторону.
«Ми готові, і в разі необхідності задіємо додаткові смуги переходу кордону», - наголосив він.

Очікування української сторони трохи більші. Речник Державної прикордонної служби Польщі у Львівській області Володимир Шеремет прогнозує зростання числа «безвізових» туристів на рівні 30% на початку цього тижня. У найближчі місяці, за його словами, настане стабілізація, а зростання складе 10-20%.

У перші вихідні безвізового режиму ситуація на польсько-українському кордоні була спокійною, а черги на деяких прикордонних переходах були навіть меншими, ніж зазвичай.

Читайте також: На Донеччині бойовики розстріляли два села
Читайте також: У Римі 91-річна жінка вкрала духи. Поліцейські заплатили за них зі своєї кишені