Події
12 червня 2017
Мер Львова закликає оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію
Міська комісія звернулась до уряду, аби оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.
news-image

Влада Львова звернулася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через продовження сміттєвої блокади.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook мер міста Андрій Садовий, повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

"Щойно міська комісія звернулась до уряду, аби оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. Організатори "сміттєвої" блокади можуть починати святкувати", - заявив він.

За словами Садового, інших можливостей для уникнення екологічної біди не залишилося.

"Тримались рік! Повірили також у підписи держчиновників під меморандумом про зняття блокади. Виявилось, дарма повірили", - наголосив львівський мер.

Окремо він також прокоментував ситуацію з будівництвом сміттєпереробного заводу.

"Французькі експерти спільно з українськими активно працюють над технологічними параметрами та проектом. Завершуємо детальне вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2, яка на мою думку є оптимальною. Але в будь-якому випадку, будівництво такого заводу - це 2 роки", - сказав Садовий, запевнивши, що будівництво можуть розпочати вже цього року.


Нагадаємо, у Львові зростають купи невивезеного сміття – понад третина майданчиків переповнена відходами, які ніхто не вивозить попри підписаний 21 квітня меморандум для вирішення проблеми утилізації сміття. 

Читайте також:Сміттєва блокада у Молдові: столиці загрожує виникнення епідемії