Суспільство
12 червня 2017
Літо в Карпатах: топ 5 мальовничих місць, які варто відвідати (фото)
Відпочинок у Карпатах подарує масу вражень. Величні гірські ландшафти, дзеркальні озера, шумні водоспади, мальовничі долини і ліси - все це має побачити кожен.
news-image

Відпочинок у Карпатах подарує масу вражень. Величні гірські ландшафти, дзеркальні озера, шумні водоспади, мальовничі долини і ліси, - все це має побачити кожен, інформує «Є!».

Styler пропонує топ-5 найкрасивіших і цікавих місць, де відпочити в Карпатах. Літня відпустка в горах з мальовничим краєвидами, природними пам'ятками та екстремальними пригодами може стати чудовою альтернативою відпочинку на морському узбережжі. Де відпочити в Карпатах влітку Свидовецький хребет - справжній озерний край в горах. У цьому місці розташовано чотири різних за розміром озера.

Найбільшим є озеро Догяска. Дзеркальна гладь водойми заворожує і здається абсолютно нерухомою. Озеро досить глибоке, по діагоналі має довжину 167 метрів, але купатися в ньому варто тільки загартованим туристам, адже вода в Догясці не прогрівається вище +11 градусів навіть спекотним літом. Ще одне озеро Свидовецького хребта, Ворожеска, оповите таємничими легендами.

З однією пов'язано походження назви водойми: одного разу два брати полюбили дівчину Марічку і щоб вирішити, хто з них залишиться з коханою, влаштували на озері змагання. Просити руки Марічки повинен був піти той, хто першим добереться до берега. Однак раптово на озері піднялися хвилі, і обидва хлопці потонули. Незабаром до водойми прийшла мати загиблих гуцулів і в горі вигукнула: "Чому ти таке вороже?". З тих пір озеро стало називатися Ворожеска.

Свидовецькі озера знаходяться недалеко від курорту Драгобрат, селищ Кваси і Ясіня. Крім озер, гуляючи по мальовничих місцях, також можна помилуватися водоспадом Труфанец, піднятися на скелі Близниці, щоб побачити галявину едельвейсів. Ці червонокнижні рослини цвітуть з липня по серпень. Відпочинок в Карпатах запам'ятається на все життя, якщо ви зважитеся піднятися на найвищу гору України.

Сходження на Говерлу не вимагає спеціальної підготовки, достатньо мати хорошу фізичну форму і зручну екіпіровку. По всьому шляху маршруту відкриваються неймовірні пейзажі, панорами Карпат, краса смерекових лісів, яскраво зелені луки, кам'янисті схили.

 

 Туристичний маршрут на гору починається зі спортивної бази Заросляк, куди легко можна дістатися з Ворохти або Верховини. Рафтинг на річці Черемош привертає туристів зі всієї України. Сплави різного рівня складності підійдуть як досвідченим екстремалам, так і новачкам. За течією річки знаходиться багато порогів і шиверів. Швидкий потік протікає по мальовничих долинах. Крім рафтингу, в долині Черемоша є багато інших туристичних розваг та пам'яток. Неподалік від Верховини, у Чорного Черемоша, починаються туристичні маршрути на Чорногірський хребет, Гринявські гори.

Також в цих місцях розташоване село-привид Буркут, де в 1901 році жила і лікувалася Леся Українка. На даний момент в селі ніхто не проживає, однак цілюще мінеральне джерело "Буркут" до сих пір функціонує.

Одне з природних чудес України, озеро Синевир, знаходиться в Карпатах на висоті 989 метрів над рівнем моря. Прозора водна гладь в оточенні лісистих берегів вражає красою.

Прямо в центрі озера розташований маленький острівець, завдяки йому синє озеро чимось нагадує око і отримало другу назву - Морське око. Вода в Синевирі кристально чиста і холодна (прогрівається тільки до 13 градусів), тут водиться три види форелі.

 

На березі встановлена ​​дерев'яна статуя "Синь і Вир" на честь легенди, з якою пов'язано походження озера і його назви. Сумна історія розповідає про те, як графська дочка Синь полюбила простого пастуха Вира. Коли граф дізнався про це, він наказав убити хлопця.

Синь довго плакала на місці загибелі коханого, і її сльози стали озером. Насправді, водойма утворилася близько 10 тис. років тому після землетрясіння і зсуву гірських порід. Яремче - місце, де відпочити в Карпатах приїжджають з усіх куточків України. Саме тут знаходиться каскадний водоспад Пробій, висота якого сягає 8 метрів. Його красою можна милуватися з пішохідного містка, який розташований над водним потоком річки Прут, або ж спуститися до скелястого берега.

 

 Біля водоспаду Пробій закінчується рафтинговий маршрут від Ворохти. В околицях розвинена туристична інфраструктура з безліччю кафе, а також знаходиться найпопулярніший в Карпатах сувенірний ринок.

Читайте також:Полуницю у Криму продають по «шалених» цінах