Війна
12 червня 2017
«Коли я виросту, теж стану солдатом, як мама»: Мережу сколихнула історія 5-річного хлопчика, який втратив маму на фронті
З лютого 2015 року Катерина Носкова служила зв'язківцем у 17-му батальйоні 57-ої бригади у зоні АТО.
news-image

5-річний син Тимофій, мама якого Катерина Носкова загинула за цілісність України у зоні АТО, довів мережу своєю історією до сліз, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

 Історію хлопчика опублікувала журналістка Віолетта Кіртока на сторінці спільноти "Народний герой України" у Facebook.

Як відомо, з лютого 2015 року Катерина Носкова служила зв'язківцем у 17-му батальйоні 57-ої бригади у зоні АТО. А 16 серпня того ж року жінка потрапила під обстріл бойовиків біля Горлівки, де вона витягнула з-під завалів трьох поранених побратимів, але отримала смертельні травми.

Катерину Носкову посмертно відзначили недержавною нагородою "Народний герой України", яку вручили її сину Тимофію.

"За порадою психологів бабуся, матір Катерини, сказала малюкові, що його мама тепер на зірочці. Дуже часто тепер, виходячи на поріг будинку у Знам'янці, хлопчик піднімає голову в небо і каже: "Я бачу маму!" Зовсім недавно він сам зрозумів, що мама померла. 

На кладовищі, на могилі Каті, дитина вимовляє: "Коли я виросту, теж стану солдатом". Ніна Іванівна, бабуся, на це відповідає: "Синочку, війна вже тоді закінчиться, не треба буде тобі воювати". "Я все одно буду солдатом", – розповідає журналістка історію хлопчика.

Читайте також: Генштаб показав тактичні навчання крилатої піхоти в кількох регіонах одразу (відео)
Читайте також: На Донеччині бойовики розстріляли два села
Читайте також: У Києві водій маршрутки напав на АТОшника з ножем (фото)