Спорт
13 червня 2017
Кличко стане першим українцем у Міжнародній залі боксерської слави
Вічний чемпіон світу в надважкій вазі.
news-image

Вічний чемпіон світу в надважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) Віталій Кличко вже на наступній щорічній церемонії буде прийнятий до Міжнародної зали боксерської слави (International Boxing Hall of Fame).

Про це сайт "24" дізнався від одного з американських експертів боксу, який разом з членами Асоціації боксерських письменників Америки щорічно проводить відбір в члени IBHOF, передає  «Є!».

І Віталій, і Володимир Кличко обов'язково стануть членами Міжнародної зали боксерської слави. Віталію Кличку ми відправимо запрошення вже на наступну щорічну церемонію, яка пройде в червні 2018 року. За правилами нашої організації, в Зал слави можуть бути прийняті тільки боксери, які завершили свою активну кар'єру не менше, ніж 5 років тому. Віталій Кличко останній бій проти Мануеля Чарра провів 8 вересня 2012 року. Тобто, його включення в IBHOF на наступній церемонії буде не лише логічним, а й правильним кроком з нашого боку, – зазначив співрозмовник.

Щодо Володимира Кличка, за словами експерта, то його поява в Залі слава можлива у 2022 році, якщо українець зараз оголосить про завершення своєї боксерської кар'єри.

Якщо ж він проведе матч-реванш проти Ентоні Джошуа, то все буде залежати від того, скільки він ще буде виходити в ринг в якості чинного боксера. Ми в будь-якому випадку будемо дотримуватися нашого правила, що боксер включається в Зал слави через п'ять років після завершення кар'єри, – наголосив він.