Суспільство
13 червня 2017
Аброськін: У Торецьке відділення поліції добровільно з'явився бойовик «ДНР» із Горлівки
В'ячеслав Аброськін: У разі підтвердження непричетності до злочинів...
news-image

Житель Горлівки, який пройшов навчання у бойовиків "ДНР", з'явився з повинною до відділення поліції на підконтрольній території Україні, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін у Facebook, передає «Є!».

Сьогодні в Торецьке відділення поліції добровільно з'явився бойовик "ДНР" – чоловік 1980 року народження, мешканець Горлівки. З його слів, він тільки проходив навчання в учбовому центрі терористів, а безпосередньої участі в бойових діях не брав, бо зрозумів, що "ДНР" – це бандитська спільнота, тому й вирішив покинути це злочинне угруповання, – повідомив він.

За словами Аброськіна, колишній бойовик розповів, що проходив навчання в селищі Приморському.

У казармі було приблизно 50 військовослужбовців незаконного збройного формування (НЗФ) "ДНР", частина з них ходила у формі російського зразка й носили відзнаки – шеврон "1-й Славянской бригады" у вигляді ромба "Мужество и честь" із зображенням ведмедя. Старший лейтенант НЗФ "ДНР" Геннадій, позивний Ара, видав мені комплект форми та кирзові чоботи армійського зразка. Шевронів і відзнак у мене не було, – передав він свідчення колишнього бойовика.

Терористи проходили навчання протягом трьох тижнів, займаючись приблизно двічі на тиждень.

Старший лейтенант ЗС РФ Муслім проводив заняття з вивчення тактико-технічних характеристик різноманітних мінометів калібром винятково 120 мм. Вивчали тактико-технічні характеристики самохідних артилерійських установок і гармат – "Нона", "Гвоздика", "Мста-С", "Пион", "Д-30". Також проходив курс навчання коригуванню ведення вогню, принципам наведення і видам поправок під час наведення зброї, – процитував Аброськін показання бойовика.

Він зазначив, що щодо бойовика, який з'явився з повинною,  буде проведено перевірку. Якщо він не скоював злочинів проти України і загальнокримінальних злочинів, буде ухвалено рішення про звільнення його від покарання.