Політика
13 червня 2017
Савченко була присутня на суді про «газову справу»
Савченко заявила, що їй прикро дивитися на роботу українських судів.
news-image

У вівторок, 13 червня, на засіданні Солом'янського суду Києва щодо "газової справи" була присутня народний депутат Надія Савченко. Вона прибула туди на прохання одіозного нардепа-втікача Олександра Онищенка, який є одним із фігурантів цієї справи.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Савченко заявила, що їй прикро дивитися на роботу українських судів, яка є "схожою на базар".

"По-друге, я отримала звернення від громадянина України, який також є народним депутатом, від Онищенко Олександра. Він написав прохання розібратися в політичній мотивації його справи. Я знайшла час, щоб відвідати хоча б одне судове засідання", – пояснила свою присутність у залі суду Савченко.

Нардеп додала, що ознайомилася зі справою, яку розглядає суд, та зробила певні висновки.

Надія Савченко на засідання суду у

"Ті закони, що діяли, їх хтось брав. Діяли всі олігархи, які тепер звинувачуються, згідно з тими законами. Ось у мене питання, хто приймав такі закони, що тепер, виявляється, скоювали злочини?", – сказала Савченко.
"Я вважаю, що в принципі, відповідальність повинні нести в обов'язковому порядку, відповідальність конституційну і політичну повинні нести народні депутати. Всі, що були в тому скликанні, які голосували за такі податки, "майданчики", за якими тепер обвинувачуються підсудні", – додала політик.

Видання додає, що 13 червня Солом'янський суд вдруге спробував провести підготовче засідання у "газовій справі". Проте суд оголосив перерву через відсутність одного з обвинувачених – Олександра Сергієнка. Причина неявки його невідома. Адвокати Сергієнка також не прийшли.

Читайте також: Однопартійці Ляшка відгуляли весілля кремлівського найманця (фото)
Читайте також: У Росії порушили кримінальну справу щодо Парасюка