Світ
15 червня 2017
«Лапки на кермо»: у Польщі стартувала нова акція поліції
Співробітники поліції будуть звертати особливу увагу на те, чи водії не відволікають своєї уваги різноманітними пристроями.
news-image

«Лапки на кермо» – під такою назвою в Польщі розпочалася чергова акція поліції направлена до водіїв, які під час водіння автомобіля користуються мобільними телефонами, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Метою нової ініціативи поліції є збільшення безпеки та свідомості серед водіїв, що розмовляючи телефоном, набираючи текстові повідомлення та користуючись навігацією під час водіння, збільшують небезпеку для себе та інших.

Співробітники поліції будуть звертати особливу увагу на те, чи водії не відволікають своєї уваги різноманітними пристроями.

Як каже представник дорожньої поліції Здзіслав Судол:

«Не всі водії їздять безпечно, дуже велике число водіїв під час водіння користується телефонами, пише смс-повідомлення тощо. Це заборонено, і за такі дії погрожує штраф».

У зв’язку з акцією, водії можуть сподіватися збільшеного числа патрулів поліції. Торік за такі дії поліція оштрафувала близько 92 тисяч водіїв.

Читайте також: «Малярство польське»: у Музеї Ханенків експонується збірка польського живопису 18 – поч. 20 ст., яка жодного разу не була експонована в Києві