Україна
15 червня 2017
В Україні створено найбільший рушник ручної роботи (відео)
Ткали традиційними для України червоними і чорними нитками.
news-image

На цьогорічній виставці "Експо-2017", що цими днями минає в столиці Казахстану Астані, українці вирішили дивувати традиційним символом – рушником-рекордсменом.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Рушник створили у маленькому містечку у Київській області. Менше ніж за два тижні три майстрині з Переяслава-Хмельницького виткали 30-метрове суцільне полотно. На нього витратили 20 кг ниток.

Ткали традиційними для України червоними і чорними нитками. Проте створювали рушник без звичного ескізу. Щоб не помилитися, кожен рядочок потрібного фрагменту орнаменту записували в журнал. Списали півзошита.

Найважче було ткати другу частину рушника. Адже потрібно зберегти симетрію узору. Коли перевіряли готовий виріб, аж затамували подих.

Зі станка 30-метровий рушник попрямував до Казахстану. Там його представлять на міжнародній виставці "Експо". А після повернення виріб внесуть до Книги рекордів Гіннеса.

Читайте також: З'явились фото із весілля Матвієнко та Мірзояна
Читайте також: «Малярство польське»: у Музеї Ханенків експонується збірка польського живопису 18 – поч. 20 ст., яка жодного разу не була експонована в Києві
Читайте також: З'явились фото із грандіозного святкування Дня народження куми Порошенка (фото)