Події
16 червня 2017
Суд арештував 185 ноутбуків з офісу «Яндекса»
Вилучені предмети мають ознаки знарядь здійснення кримінального злочину і можуть бути використані як докази.
news-image

Загалом, суд наклав арешт на 185 ноутбуків, 36 системних блоків, жорсткі диски комп'ютерів, планшети, флеш-накопичувачі та всю документацію компанії.

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Суд заарештував вилучені в офісі компанії «Яндекс.Україна» в Одесі 185 ноутбуків і 36 системних блоків.

Зазначено, що 29 травня Служба безпеки України провела обшук в офісі «Яндекс.Україна» в Одесі. 30 травня вилучені предмети і документи були оглянуті й визнані речовими доказами.

«Відповідно до повідомлення департаменту контррозвідувального захисту держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, вилучені під час обшуку «Яндекс.Україна» ... документи містять дані щодо збору й акумуляції, з метою подальшої передачі в РФ, інформації про персональні дані громадян України, об'єктів критичної інфраструктури держави», - йдеться в рішенні суду.

На комп'ютерному й телекомунікаційному обладнанні, за попередніми оцінками фахівців СБУ, містяться ознаки передачі посадовими особами «Яндекс.Україна» інформації в Росію.

Таким чином, вилучені предмети мають ознаки знарядь здійснення кримінального злочину і можуть бути використані як докази.

Суд задовольнив клопотання СБУ й наклав арешт на 185 ноутбуків, 36 системних блоків, а також на жорсткі диски комп'ютерів, планшети, флеш-накопичувачі та всю документацію.

Читайте також: Президента просять повернути ВКонтакте: петиція набрала понад 25 тисяч підписів
Читайте також: У Києві затримали групу колишніх працівників Приватбанку, які привласнили чималу суму грошей банку
Читайте також: Блокування соцмереж в Україні: суд відмовив у скасуванні указу президента