Світ
16 січня 2015
Актор Панін заарештований на 10 діб за дрібне хуліганство
У суді він частково визнав свою провину
news-image

Ленінський районний суд Санкт-Петербурга призначив покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб акторові Олексію Паніну, який напередодні був затриманий за дрібне хуліганство, передає Є l Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

У суді проти Паніна було висунуто адміністративне обвинувачення за статтею "Дрібне хуліганство". За словами представника поліції, який брав участь у засіданні, Панін заважав проходу громадян у відділу поліції, висловлювався грубою і нецензурною лайкою, і не реагував на слова поліцейських.

Сам Панін частково визнав свою провину.

"У мене вкрали дочку, мій стан зрозуміло, - сказав він в суді. - Це викрадення організували співробітники поліції, я можу назвати їх прізвища".

За словами актора, найближчим часом він має намір звернутися в управління власної безпеки поліції.

Останні кілька днів Панін "облягав" офіс адвоката в Петергофі, де знаходилися його дочка і колишня дружина. Панін, вважаючи, що мати з дівчинкою знаходилися там, з початку тижня чергував біля станції, вимагаючи зустрічі з дочкою. Актор вів себе зухвало, став учасником сутичок з адвокатом дружини, якого при цьому сам звинуватив у побитті. Раніше в поліцію він заявив, що його дитина викрадена.

14 січня в ситуацію втрутилися представники транспортної поліції, а також уповноважений з прав дитини в Петербурзі Світлана Агапітових, які спробували організувати зустріч артиста з колишньою дружиною і дитиною.

Колишній дружині Паніна вдалося повернути дочку восени минулого року. Тоді в апараті уповноваженого з прав дитини в Петербурзі повідомили, що ще в 2009 році суд вирішив, що дитина повинна залишитися жити з матір'ю, проте батько цей факт проігнорував. Довгий час, незважаючи на постанову головного судового пристава РФ, співробітники ФССП Москви не могли змусити батька передати неповнолітню дитину матері.

Зокрема, Панін повідомляв, що дівчинка майже не знає матері, і виконання вимог суду може травмувати її психіку. Юлія стверджувала протилежне: що з самого народження дочка жила з нею. Вона звернулася за допомогою до кількох інстанцій, у тому числі до уповноваженого з прав дитини в Санкт-Петербурзі.