Політика
17 червня 2017
Нардепи розглянуть закон про зняття заборони на продаж землі після літнього відпочинку
Кабінет міністрів спочатку очікував його прийняття до кінця грудня 2016 року.
news-image

Законопроект про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення депутати розглянуть вже після літніх канікул. Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк. 

Інформує «Є!», з посиланням на strana.ua.

"У нас є текст законопроекту, але є деякі нюанси і зокрема, ми зараз в дуже конструктивному діалозі з правильними бізнес-асоціаціями. Коли ми підійде до фіналу, його погодить уряд і внесе в парламент. Але я думаю, що голосування навіть в першому читанні буде після літніх канікул ", - сказав він в ефірі телеканалу" Інтер "в п'ятницю ввечері.

Заступник міністра також висловив надію, що рішення про зняття мораторію буде прийнято в цьому році. "Питання про те, з якої дати буде відкритий ринок ще дискутується, але ми поки розраховуємо, що це будет 1 січня 2018", - додав він.

Меморандум про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом за програмою розширеного фінансування передбачає прийняття закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Кабінет міністрів спочатку очікував його прийняття до кінця грудня 2016 року. Замість цього Верховна Рада в кінці жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року.

Цим рішенням парламент доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Читайте також: В Канаді задумуються про скасування віз для українців