Події
17 червня 2017
Три київські пляжі отримали міжнародну нагороду «Блакитний прапор»
Пляж повинен відповідати стандартам 32 критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.
news-image

Сьогодні, 16 червня, три столичні пляжі «Венеція», «Дитячий» і «Пуща-Водиця» офіційно отримали міжнародну екологічну нагороду «Блакитний прапор».

Про це повідомив радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на turystam.in.ua.

«Це означає високі стандарти ведення пляжного господарства Києва за такими критеріями: безпека, чистота води, комфорт», - пояснив він.

Блакитний прапор - міжнародна нагорода, яка щорічно вручається з 1987 року пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості і придатна для безпечного купання. Батьківщиною «Блакитного прапора» вважається Франція, де перше нагородження відбулося в 1985 році. Номінація «Блакитний прапор» знаходиться під управлінням Фонду екологічної освіти (FEE), що є некомерційною неурядовою організацією.

Згідно з вимогами програми, пляж повинен відповідати стандартам 32 критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

Читайте також: Італійці замість взуття придумали наклейки на ноги (відео)