Політика
17 червня 2017
Опубліковано фінансову декларацію Дональда Трампа
Президент, зокрема, отримав дохід в розмірі ,7 млн завдяки готелю у Вашингтоні, який відкрився у вересні 2016 року.
news-image

В декларації містяться доходи Трампа від 565 різних компаній і організацій.

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Бюро з питань етики при уряді США опублікувало фінансову декларацію глави держави Дональда Трампа за 2016 рік, 98-сторінковий документ розміщений на сайті установи.

Зазначається, що президент, зокрема, отримав дохід в розмірі ,7 млн завдяки готелю у Вашингтоні, який відкрився у вересні 2016 року. Трамп також вказав дохід у розмірі ,2 млн від курорту «Мар-а-Лаго» в штаті Флорида.

При цьому в минулорічній декларації дохід від цього комплексу був нижче на ,4 млн. Прибуток Трампа від гольф-клубу в Бедмінстері (штат Нью-Джерсі) склав ,8 млн, що на 0 тис. менше, ніж в 2015 році.

Республіканець вказав і виплату гонорару за свої книги в розмірі млн, а також пенсію в тис. від Гільдії кіноакторів США.

У паперах відображені інвестиції президента, різні активи, доходи та пенсійні рахунки. В цілому в них містяться доходи Трампа від 565 різних компаній і організацій в розмірі 8 млн. Бюро вказує, що американський лідер покинув їх за день до своєї інавгурації.

«Президент Трамп надав можливість за власним бажанням представити свою фінансову декларацію. У той час як цей крок є добровільним (оскільки звіт не обов'язково представляти до травня 2018 року) він був зареєстрований Бюро з питань етики при уряді США у відповідності зі стандартними процедурами», - йдеться в поширеній заяві прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера.

Останній раз глава держави публікував інформацію про свої фінанси в травні 2016 року, коли був учасником президентських перегонів.

Читайте також: В Україні судді реєструються в гуртожитках щоб отримати нову квартиру
Читайте також: На території Донецька транслюються два українських телеканали