Політика
17 червня 2017
США вводять обмеження на фінансові операції із Кубою
Раніше Білий дім пояснив, в чому полягають зміни в підході США до Куби.
news-image

Президент США Дональд Трамп оголосив про посилення політики щодо Куби, звинувативши уряд Рауля Кастро в поставках зброї КНДР і нагнітанні напруженості в Венесуелі.

Інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

Американський лідер, виступаючи в Майамі (штат Флорида), де проживає чисельна кубинська діаспора, закликав уряд Куби сісти за стіл переговорів, щоб прийти до угоди, яке б відповідало інтересам і Вашингтона, і Гавани, - передає ТАСС.

Раніше Білий дім пояснив, в чому полягають зміни в підході США до Куби: вводяться обмеження на фінансові операції з кубинськими організаціями, які належать Збройним силам, розвідці і спецслужбам острівної держави, а також на туристичні поїздки.

Під час свого виступу в переповненому залі Театру Мануеля Артайма глава держави оголосив умови зняття з уряду Куби санкцій, а також висунув ряд звинувачень на адресу адміністрації карибської держави.

"Ми не знімемо санкції з кубинського режиму до тих пір, поки всі політв'язні не будуть звільнені, свобода зібрань та вираження думки не поважатимуть, поки всі політичні партії не будуть легалізовані, а також поки не будуть призначені вільні вибори під міжнародним наглядом", - сказав Трамп.
Читайте також: Частина окупованого Сімферополя знову залишиться без світла