Події
19 червня 2017
Народний фронт вимагає ввести візи з Росією задля безпеки держави
Політики вимагають спрямувати на облаштування кордону 500 млн грн з числа коштів, повернутих за судовим рішенням про спецконфіскацію грошей, вкрадених режимом Януковича.
news-image
Україні необхідно запровадити візовий режим з Росією для підтримки національної безпеки держави.
 
Про це під час погоджувальної ради заявив очільник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.

Він нагадав, що минулого тижня представники парламенту разом з журналістами їздили до Харківської області, де ознайомилися з інженерно-технологічним облаштуванням кордону з Росією.

За його словами, "Народний фронт" вважає, що це облаштування кордону треба продовжувати, а уряд має профінансувати цю програму. 

"Ми вимагаємо спрямувати на облаштування кордону 500 млн грн з числа коштів, повернутих за судовим рішенням про спецконфіскацію грошей, вкрадених режимом Януковича", - наголосив Бурбак.

Він зауважив, що подібні заходи з облаштування східного кордону почали сусідні країни з НАТО та Балтійські держави. При цьому зараз Росія прискореними темпами облаштовує оборонні споруди зі свого боку кордону.

"Народний фронт" переконаний, що серед факторів національної безпеки є також введення візового режиму з Росією.... Аргументи про те, що РФ запровадить візи для громадян України - це примітивна маніпуляція. Вже зараз всі іноземці, які отримали дозвіл на проживання чи довгострокове право роботи там, для виїзду повинні отримати виїздні візи", - пояснив Бурбак.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про необхідність запровадження візового режиму з Росією.

Раніше повідомлялося, що МЗС України буде готове до введення візового режиму з Росією в разі ухвалення відповідного політичного рішення. 

Читайте також:Рада ЄС сьогодні без обговорення продовжить санкції проти Росії