Події
19 червня 2017
У Петербурзі в камеру з затриманими на антикорупційній акції пустили газ
Затримані, які перебували там, почали кричати і просили викликати лікаря, так як серед них був хворий на бронхіальну астму.
news-image

Газ потрапив у камеру, де тримали затриманих на антикорупційній акції, через вентиляцію, пише «Є!» з посиланням на Главком.

У російському Санкт-Петербурзі затримані на антикорупційній акції 12 червня заявили, що поліцейські розпилили сльозогінний газ в одній із камер відділу поліції, повідомляє правозахисний проект «ОВД-Инфо».

Аудіозапис із розповідями двох очевидців передав виданню петербурзький штаб російського опозиціонера Олексія Навального. Ще двоє затриманих, які провели ніч на 13 червня в цьому відділенні поліції, підтвердили цю інформацію «ОВД-Инфо». 

За їхніми словами, в одній із камер був чоловік, що вів себе агресивно. Поліцейські вдарили цього чоловіка кілька разів, а потім розпорошили газ із перцевого балона, заявили затримані.

Через вентиляцію газ потрапив у сусідні камери. Затримані, які перебували там, почали кричати і просили викликати лікаря, так як серед них був хворий на бронхіальну астму. Поліцейські на прохання не реагували, йдеться в повідомленні.

Одному із затриманих, який зміг пронести в камеру мобільний телефон, вдалося викликати лікарів. Після цього 17 людей, яких залишили на ніч у відділенні поліції, перевели в підвальне приміщення, де протримали до вечора наступного дня без їжі, роздавши по пляшці води, повідомляє «ОВД-Инфо». 

«Це було пекло», – розповіла одна із затриманих, яка провела в підвалі 28 годин.

Нагадаємо, 12 червня в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту. 

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова в Москві не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці.

Опозиціонера Олексія Навального силовики затримали в понеділок у під'їзді власного будинку. Згодом Навального заарештували на 30 діб.

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі загалом було затримано близько 1,2 тис. осіб.

Читайте також:Народний фронт вимагає ввести візи з Росією задля безпеки держави