Події
19 червня 2017
ГПУ дізналась про страту 134 людей терористами Донбасу
ГПУ отримала від свідків у кримінальному провадженні щодо фактів вчинення на окупованих територіях широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни.
news-image
Бойовики "ДНР/ЛНР" та російські військові стратили понад 130 людей на окупованих територіях Донбасу.
 
Про це йдеться в офіційній відповіді Генпрокуратури України на запит видання "РБК-Україна", пише «Є!».

Цю інформацію ГПУ отримала від свідків у кримінальному провадженні щодо фактів вчинення на окупованих територіях широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни.

Зазначається, що наразі у досудовому розслідуванні цієї справи було допитано як потерпілих понад 900 осіб. Цих людей утримували у полоні бойовики, під час чого їх катували.

"Потерпілі повідомили, що вони були свідками вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб, 121 з яких на цей час не ідентифікована. Разом із тим, під час розслідування виявлені факти вбивства військовослужбовцями Збройних сил Росії та учасниками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" полонених військовослужбовців та цивільних осіб", - наголосили у відомстві.

Завдяки допиту потерпілих було ідентифіковано 13 людей, яких вбили окупанти з "ЛНР/ДНР". Зокрема, масові вбивства, відповідно до інформації свідків, були у містах Слов'янськ, Горлівка, Макіївка та в районі міста Іловайськ Донецької області.

Зараз слідчі перевіряють понад десять осіб з числа бойовиків та російських військових на причетність до цих злочинів.

Читайте також:У Львові невідомі намагались підпалити два банківських відділення (відео)