Політика
20 червня 2017
«Якщо ми всі почнемо голодувати разом з Олегом Березюком - це проблему не вирішить» - нардеп
На думку Єгора Соболєва, львів'яни мають брати ситуацію у місті у власні руки.
news-image

Розраховувати на те, що голодування лідера фракції "Самопоміч" Олега Березюка змінить ту цинічну політику, яка  триває вже рік, не можна. Голодування може лише привернути увагу до проблеми, але ні на Порошенка, ні на Гройсмана цей вчинок не подіє. Таку думку висловив журналістам у кулуарах парламенту нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»

"Голодування - це вчинок політика, який розуміє, що необхідні екстраординарні кроки для того, щоб вирішити ситуацію. Але, якщо ми всі почнемо голодувати разом з Олегом - це проблему не вирішить. Ненасильницьким спротивом цю банду не проб'єш. Вони, думаю, зрадіють, якщо ми все помремо під Адміністрацією Президента від голоду. Прийдуть на похорони, скажуть хороші слова, може, навіть, квіти принесуть. Але ми нікого не переконаємо," - висловився політик.

На думку нардепа, до "ненасильницького спротиву треба додати волю городян", тобто львів'янам необхідно самоорганізовуватись і контролювати посадовців, від яких залежить рішення про організацію нового сміттєзвалища та початок його будівництва.

"Треба самоорганізовуватися місту Львів на чолі з мером, робити самооборону. Вони мають казати: "Це - рішення номер один про організацію сміттєзвалища. Для цього рішення треба підписи ось цих посадовців, ми йдемо до них". Хто не підписує - нехай має справу із тисячами львів'ян, які будуть це контролювати.

Рішення номер два - підписання всіх паперів, залучення кредитів або за власні гроші будівництво потужностей із сортування та переробки сміття. Потрібні підписи - десятки львів'ян йдуть до посадовців. Ми допоможемо разом із кріслом винести посадовців, які будуть гальмувати вирішення проблеми.

Тому до ненасильницького спротиву треба додавати волю городян, волю львів'ян, а ми їх із радістю підтримаємо. Як вони кожного разу підтримували нас на Майдані", - зауважив Єгор Соболєв.

 

Читайте також: Тетяна Чорновол прокоментувала самогубство у СІЗО ймовірного організатора замаху на неї