Події
20 червня 2017
Супрун не бачить потреби для надзвичайного стану у Львові
За словами Супрун, Гройсман звернувся до голови ЛОДА Олега Синютки, аби інші міста області взяли на себе більше відходів.
news-image
В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун не бачить потреби запроваджувати надзвичайний екологічний стан у Львові через сміттєву кризу.
 
Про це вона заявила під час брифінгу у Львові, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
"Ми вже зробили аналізи ґрунту сміттєвих майданчиків і побачили, що є дуже високий рівень бактерій. Це дуже небезпечно. Є багато майданчиків, які знаходяться недалеко від дитячих, де бавляться діти там. Ми переживаємо, що будуть поширюватися захворювання, - повідомила Супрун. - Моя знайома казала, що під її будинком є сміття, і тому є багато людей, які захворіли на бронхіт, а вона сама має пневмонію. Я думаю, що це вже показує наслідки для здоров’я людей".

При цьому, в.о. міністра зауважує, що підстав для впровадження надзвичайного стану немає.

"Як ми бачимо, більшість міста не завалена сміттям. Якщо ми зможемо разом попрацювати, не потрібно буде вводити надзвичайний стан. Це дуже велике перевантаження для всіх людей. Ми би хотіли вирішити цю специфічну проблему окремо від цього. Але побачимо, як швидко ми зможемо щось зробити і тоді, як буде потрібно, надзвичайний стан буде. Але зараз я не бачу необхідності", - наголосила Супрун.

Також в.о. міністра зазначила, що говорила з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. З її слів, він "розуміє, яка справа, каже, що львів’яни не самі".

За словами Супрун, Гройсман звернувся до голови ЛОДА Олега Синютки, аби інші міста області взяли на себе більше відходів. Він також написав звернення до віце-прем’єр-міністра Генадія Зубка, щоби він зібрав всіх голів ОДА і попросив, щоби міста з інших областей брали на себе відповідальність також.

"Це велика проблема, бо в Україні немає заводів, які переробляють сміття. Але ми будемо на найвищому рівні вирішувати проблему разом з вами", - підсумувала Супрун.

Нагадаємо, 12 та 19 червня, львівська міська рада і особисто Андрій Садовий зверталися до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію.

Читайте також:Нардеп від Самопомочі Тарас Пастух приєднався до голодування Березюка і Сироїд