Суспільство
21 червня 2017
Масштабна зачистка криміналітету та прихильників «русского мира» розпочалася на Запоріжжі
У Мелітополі розпочалася масштабна спецоперація.
news-image

У Мелітополі, що у Запорізькій області, триває спільна операція Нацполіції, СБУ та прокуратури із зачистки криміналітету та їхніх натхненників з "русского мира".

Про це написав голова МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!».

За його словами, вже затримано 25 осіб, які підозрюються в дестабілізації обстановки в місті, підготовки збройних дій, серії зухвалих кримінальних злочинів, підпалів.

Крім того він наголосив, що серед затриманих фігурують ватажок організованого злочинного угруповання "Туча" та четверо його спільників, які займалися вимаганням, викраденням людей і контролювали кілька спортивних клубів, де за оперативною інформацією, готували "бійців" – усіх заарештовано терміном на два місяці.

Як підкреслює Аваков, під час обшуків вилучено зброю, боєприпаси, шоломи, маски, перуки, підроблені номери авто.

З березня 2017 року в Мелітополі почалися масові підпали аптек і торговельних наметів, потім будівлі Міськвиконкому, грабежі, розбої, викрадення людей... 9 травня були спроби перетворити мирну акцію на масову бійку. Паралельно містом почали навмисно поширювати чутки, що влада не контролює ситуацію в регіоні, не може впоратися зі зростанням злочинності. Для стабілізації ситуації було розроблено спільну операцію Нацполіціі, СБУ та прокуратури, – зауважив міністр.

Також очільник МВС зазначив, що кримінальна складова – лише вершина айсбергу, оскільки насправді там пахне "русским миром".

Паралельно з кримінальними статтями відкрито кримінальне провадження за статтею 111 КК "державна зрада" – на думку СБУ "діяльність" групи направлялася кураторами з Росії. Силові структури спільно провели 10 обшуків в рамках вже цього кримінального провадження. Вилучено зброю та вибухівку. Кількість підозрюваних у співучасті зростає – до кримінальних "професіоналів" приєднуються представники політикуму області, деякі екс-нардепи. Загалом, ще не вечір. Операція триває, – додав посадовець.