Події
21 червня 2017
У згорівшій будівлі на Хрещатику існує загроза руйнування
Має місце загроза часткового руйнування будівлі, що може призвести до виникнення класифікаційної надзвичайної ситуації.
news-image
Внаслідок пожежі, що виникла в Києві по вул. Хрещатик, 40/1 20 червня згоріли будівельні матеріали, перегородки та перекриття між 2 та 3 поверхами та дах будівлі. Крім того, має місце загроза часткового руйнування будівлі.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у м. Києві, повідомляє «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"20 червня о 16:55 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення по спецлінії "101" про загорання в 3-поверховій будівлі, яка знаходиться на реконструкції по вул. Хрещатик, 40/1, що у Шевченківському районі столиці", - йдеться у повідомленні.

По прибуттю о 17:03 до місця виклику перших пожежно-рятувальних підрозділів за зовнішніми ознаками встановлено, що вогнем охоплений дах будівлі на площі 360 кв. м. Під час проведення подальшої розвідки було встановлено, що вогонь по дерев’яних перегородках та перекриттях розповсюдився з 2 поверху на 3 поверх та на горище загальною площею 1000 кв. м.

Завдяки злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів пожежу вдалося локалізувати о 19:11 на загальній площі 1000 кв. м та запобігти розповсюдженню вогню на поруч розташовані адміністративні будинки та зокрема, на будівлю Печерського районного суду Києва, а о 21:04 – ліквідувати. Крім того, вогнеборці під час гасіння пожежі винесли з будівлі два кисневих балони, попередивши можливий вибух.

Внаслідок пожежі згоріли будівельні матеріали, перегородки та перекриття між 2 та 3 поверхами та дах будівлі. Крім того, має місце загроза часткового руйнування будівлі, що може призвести до виникнення класифікаційної надзвичайної ситуації.

Належність будівлі до реєстру "Пам’ятників архітектури" з’ясовується.

На місці події працювало 22 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 95 чоловік особового складу підрозділів ГУ ДСНС України у м. Києві.

Нині на місці продовжують працювати пожежно-рятувальні підрозділи щодо розбору та проливання горілих конструкцій.

Під час гасіння пожежі загиблих та травмованих не було.

Причина виникнення пожежі та збиток встановлюється.

Читайте також:Масштабна пожежа на Хрещатику. Стала відома причина (відео)

Читайте також:На Хрещатику сталася масштабна пожежа (фото, відео)