Політика
21 червня 2017
Нардеп розповів, як можна виграти вибори без гречки та грошей
Олег Осуховський пояснив, чому його політсила вимагає зміни виборчого законодавства.
news-image

Ми вимагаємо ухвалити новий закон про вибори, адже це було однією із обіцянок влади під час минулих виборів. Про це сказав кореспондентові «Є!» народний депутат від ВО "Свобода" Олег Осуховський, коментуючи сьогоднішній мітинг перед Верховною Радою, в якому бере участь його політсила.

"Ми вимагаємо вибори за відкритими списками. Ви бачите, що мажоритарна система себе не виправдала, тому що округи купляють за гречку, цукор, гроші,"- зазначив нардеп.


На зауваження кореспондента з приводу того, що пан Осуховський сам є мажоритарником, політик відповів, що нікого не купляв і чесно тричі виграв вибори в мажоритарному окрузі у м. Рівному. Проте здебільшого, на його думку, зокрема, в сільських районах, дуже легко вигравати вибори, купляючи виборців.

"Тому що зараз влада довела український народ до зубожіння, а потім купляє його перед виборами. Це неприпустимо. Влада, яка дійсно підніме економіку, соціальний стан українського народу - вона буде вигравати і без гречки, і без грошей на виборах і до Верховної Ради, і на місцевих виборах", - зауважив Олег Осуховський.

Крім того, нардеп повідомив, що свободівці вимагають відставки ЦВК і, зокрема, голови ЦВК Михайла Охендовського, який, за словами нардепа, "фальсифікував вибори при режимі Януковича і тепер працює із цією владою".

"Це дуже прикро, що людина, яка фальсифікувала вибори, і зараз на посаді голови ЦВК. На нього є кримінальні справи, а влада всіляко відбілює його від Антикорупційної прокуратури, від НАБУ. Але Охендовський має відповідати за ті злочини, які він наробив разом із режимом Януковича, і за фальсифікації, що були на останніх виборах", - вважає Олег Осуховський.

Нагадаємо, сьогодні перед будівлею Верховної Ради мітингували кілька політсил, вимагаючи у парламента і Президента України виконати передвиборчі обіцянки й ухвалити новий закон про вибори. 

Читайте також: Біля Верховної Ради мітингують кілька політсил (фото)