Суспільство
21 червня 2017
Збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років буде з 2018 р., - Рева
Як повідомлялося, проект пенсійної реформи Кабмін схвалив 17 травня, його презентував прем'єр Володимир Гройсман.
news-image

Кабінет міністрів розглянув пропозицію перенести збільшення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років з 2018 на 2020 р. і ухвалив рішення залишити у проекті реформи 2018 р.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на брифінгу після засідання Кабінету міністрів, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Перенесення початку збільшення страхового стажу з 2018 на 2020 рік... це уряд розглянув спільно з іншими зацікавленими сторонами, і було прийнято таке рішення, що початок збільшення страхового стажу буде відбуватися так, як це передбачено в урядовому законопроекті, з 1 січня 2018 року", - сказав Рева.

При цьому Рева зазначив, що з 1 січня 2018 року коефіцієнт страхового стажу при призначенні нових пенсій становитиме 1 (одиницю).

Також Рева заявив, що дата індексації пенсії переноситься з 1 грудня на 1 жовтня.

"З 1 грудня на 1 жовтня переноситься дата індексації пенсії, згідно із законом про державний бюджет на 2017 рік", - заявив Рева.

Як повідомлялося, проект пенсійної реформи Кабмін схвалив 17 травня, його презентував прем'єр Володимир Гройсман.

Законопроект, серед іншого, передбачає підвищення страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років, а також осучаснення пенсій. Підвищити їх прем'єр пропонує не з 1 грудня, як планувалося раніше, а вже з 1 жовтня.

Читайте також:Рабінович про е-декларації чиновників: «В Україні сталася унікальна в світі легалізація награбованого»