Вчені встановили, які групи крові приваблюють комарів найбільше
Ще одне дослідження продемонструвало, що аттрактантом для комарів може бути запах пива.
news-image

Вивчаючи переваги комарів з наукової точки зору, дослідники прийшли до висновку, що найактивніше комарі нападають на людей з кров'ю першої групи (O). У володарів цієї групи шанс бути укушеним комаром вдвічі вище, ніж у людей з другою групою крові. Третю групу (В) комахи оцінюють невисоко, і тому даної категорії людей укуси комарів докучають рідше. Про це повідомляє Scienceworldreport, інформує «Є!».
Також з'ясувалося, що крім групи крові на ймовірність бути укушеним комарами впливає безліч інших чинників. Багато залежить від хімічних речовин на шкірі. Комаров привертає запах поту, що виділяється вуглекислий газ.
Ще одне дослідження продемонструвало, що аттрактантом для комарів може бути запах пива. При цьому просто нанесений на шкіру етанол комах ставив байдужими.
Комах залучають бактерії на шкірі, точніше запах, що виділяється при життєдіяльності мікроорганізмів. З огляду на, що найбільше бактерій на тілі накопичується в районі щиколотки і стопи, саме там і знаходиться «центр тяжіння» для комарів.
Нагадаємо, через хвороби, що переносяться комарами, МЗС України рекомендує українцям бути обережними при подорожах в Малайзію і Таїланд.

Читайте також: Собаки зможуть діагностувати рак по запаху
Читайте також: У Львові німецький пластичний хірург проводить безкоштовні операції дітям
Читайте також: Американський студент, якого повернули з КНДР, помер