Україна
21 червня 2017
Блокадники ОРДІЛО готуються перекрити вантажне сполучення із Росією
Зараз активісти блокади мобілізують сили, після чого планують фізично блокувати залізницю.
news-image

Штаб блокади ОРДЛО заявляє, що почне блокаду вантажних перевезень по РФ, якщо влада не виконає їхні вимоги, а саме припинить закупівлю російського вугілля і вугілля з ОРДЛО, яке транспортується в Україну через територію РФ. Про це пише ТСН.uа з посиланням на повідомлення представників блокадників, інформує «Є!».

Відзначається, що нинішня акція стане другим етапом торгової блокади Донбасу, яку почали активісти в лютому. Крім того, командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногородська заявив, що після того, як в березні влада відреагувала на блокаду, торгівля з Росією - продовжилася. Виногородська також заявив, що влада не виконала вимог щодо звільнення військовополонених.

"Ось деякі кажуть: блокували, блокували і нікого не виблокіровалі. Тому ми ще раз пояснюємо: наше завдання - не обмінювати військовополонених, наше завдання - натиснути на тих, хто організували торгівлю з окупованими територіями. Якщо вже вони змогли організувати торгівлю з окупантами, значить , вони можуть організувати і обмін наших військовополонених. ми наполягаємо: це справа держави. А ми як громадяни цієї країни вимагаємо від держави виконати зобов'язання перед нами ", - підкреслив Виногородська.

Зараз активісти блокади мобілізують сили, після чого планують фізично блокувати залізницю. 

"Ми бачимо, що в порушення інтересів України йде закупівля російського вугілля, в тому числі вугілля з ОРДЛО. Заяви прем'єр-міністра і міністра енергетики справами не підкріплені. Тому блокадчікі сядуть на рейки. Це планується зробити після того, коли буде зконцентровано ті сили, яких буде достатньо для того, щоб протидіяти тітушкам, які збираються на місцях. У тому числі незаконних дій колишнього "Беркута", який готується для цього Міністерством внутрішніх справ ", - сказав нардеп Семен Семенченко.


Дивлячись кадри з відео з місця подій, правоохоронців дійсно стягнули на станцію Ромодан в Полтавський області. За даними активістів, там знаходиться близько сотні бійців Нацгвардії і 50 спецназівців колишнього "Беркута". Місцева активістка Лаура Литвинова опублікувала відео, на якому видно правоохоронців.

Читайте також: Тука повідомив як блокада ОРДІЛО вплинула на підприємства розташовані на непідконтрольних територіях
Читайте також: Масштабна пожежа на Хрещатику: активісти кажуть про підпал, показано наслідки (фото)