Події
22 червня 2017
Вдова героя Небесної сотні віддала на потреби армії 100 тис.грн із компенсації за її чоловіка
Рік тому було винесено обвинувальний вирок беркутівцю, який побив чоловіка Галини під час подій на Майдані в 2014 році.
news-image

Вдова загиблого героя Небесної сотні віддала на потреби армії 100 тис. Грн, отримані від Міністерства внутрішніх справ (МВС) в якості моральної компенсації за смерть чоловіка. Про це йдеться на сторінці благодійного фонду "Повернись живим" в Facebook, інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.

"Днями нашому фонду передали благодійний внесок - 100 000 гривень. Але ця історія - не про гроші. Вона - про Людей. Час від часу нам перераховують суми такого масштабу, і частіше за все ми знаємо, від кого вони. За кожним рядком в нашій звітності глибокий контекст: людина, яка допомогла армії, його життя, думки, сумніви, рішення. На тлі війни і подій, які відбулися за ці три з половиною роки, Майдан з явища перетворюється в сторінку історії. Але є ті, для кого це болюча рана, яку регулярно відкривають заново. Це сім'ї героїв Неб сної сотні ", - йдеться в повідомленні.

 

У фонді розповіли, що рік тому було винесено обвинувальний вирок беркутівцю, який побив чоловіка Галини під час подій на Майдані в 2014 році.

"Беркутівець, який побив її чоловіка, був засуджений, але крім того, суд зобов'язав МВС (як роботодавця злочинця) виплатити дружині загиблого моральну компенсацію - 200 000 гривень. Міністерство своїх не залишило. Прикривати, заважало розслідуванню, затягувало справу скільки могло. Два місяці тому воно навіть спробувало подати апеляцію, незважаючи на те, що всі терміни давно минули. Але суд не погодився поновити строк для її подання. І ось нарешті компенсацію виплатили. Половину цієї суми Галина віддала на армію ", - йдеться в повідомленні.


Волонтери розуміють, що така допомога не зможе повернути жінці загиблого чоловіка, проте вважають, що завдяки їй хтось інший зможе повернутися живим.

"Ваш вчинок - він про величезний, глибокому гідність. Про пам'яті, яка триває у всіх тих, кого ви захистите на фронті. Про силу, якої вистачило не просто витримати все, що вам випало, але і не втратити віру. Це не поверне вам чоловіка. Але завдяки вам хтось інший повернеться живим ", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Як в Україну потрапляють комерційні вантажі під виглядом гуманітарної допомоги, - ЗМІ