Політика
22 червня 2017
Російський дипломат очолив антитерористичний напрямок ООН
Воронков є представником Росії в міжнародних організаціях ООН у Відні з 2011 року.
news-image

Організація Об'єднаних Націй у середу оголосила про призначення керівником антитерористичного напрямку російського дипломата Володимира Воронкова.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Нова посада на високому рівні була створена Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем для зміцнення антитеррористичних зусиль, які були розпорошені серед кількох агенцій та департаментів ООН, передає AFP.

"Я вірю, що у нас є проблема координації діяльності 38 організацій, які в рамках ООН ведуть боротьбу з тероризмом, тому має сенс мати спеціальний офіс з відповідальною особою", - заявив Гутерріш.

Воронков є представником Росії в міжнародних організаціях ООН у Відні з 2011 року. Він також є членом Ради керуючих глобального ядерного спостерігача ООН, Міжнародного агентства з атомної енергії.

Воронков матиме посаду заступник генерального секретаря ООН. Очікується, що він "забезпечить стратегічне керівництво зусиллями Організації Об'єднаних Націй у боротьбі з тероризмом, участі в процесі прийняття рішень Організації Об'єднаних Націй та забезпечення того, щоб різноманітні витоки та вплив тероризму відображались в роботі Організації Об'єднаних Націй", - сказав на прес-секретар ООН Фархан Хак.

Воронков, який народився у 1953 році, працював заступником російським посла в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в період з 2005 по 2008 р. Він також працював у посольстві Росії в Польщі та був директором департаменту європейського співробітництва при Міністерстві закордонних справ Російської Федерації в Москві, де розпочав свою кар'єру у 1989 році.

Випускник Московського державного університету Воронков вільно володіє англійською та польською мовами. 

Читайте також: Блокадники ОРДІЛО готуються перекрити вантажне сполучення із Росією