Події
22 червня 2017
За скидання сміття по всій Україні львівській владі світить, щонайменше, адмінпокарання, – Разумков
А усі заяви про блокаду супроводжуються самовільними нічними скиданнями львівського непотребу по всій Україні.
news-image

Березюкове голодування під стінами Адміністрації президента, у час, коли самого Президента там немає – досить нелогічне, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

А усі заяви про блокаду супроводжуються самовільними нічними скиданнями львівського непотребу по всій Україні. Такі дії львівської влади, м‘яко кажучи, непорядні і заслуговують, щонайменше, на адміністративне покарання.

Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив політичний експерт Дмитро Разумков.

Навряд чи з поверненням Президента Порошенка до Києва вимоги Олега Березюка будуть виконані. Адже львівське сміття – не зона безпосередньої відповідальності глави держави.

«У цій ситуації йти голодувати під стіни Адміністрації президента, враховуючи, що його там немає, досить дивно. Тим більше, це не сфера діяльності Порошенка. Якби Березюк прийшов під Кабінет Міністрів України, це було б хоча б більш зрозуміло», – наголосив Разумков.

На думку експерта, сама проблема львівського сміття повинна вирішуватись на місцевому рівні.

«Звичайно, можна розповідати, що відбувається якась блокада і тиск на Андрія Садового. Однак ці заяви співпадають із, м‘яко кажучи, непорядними діями, які чинять по усій країні. Ночами їздять незрозумілі вантажівки, вивозять незрозуміле сміття. Однак серед непотребу знаходять львівські чеки. Навряд чи прем‘єр разом із Президентом ночами їздили по містах і селах України, щоб підкинути квитанції із різних львівських магазинів», – зазначив Разумков.

Тож за такі дії влада Львова наражається, щонайменше, на адміністративне правопорушення.

Та разом із тим, варто зауважити, що проблема сміттєвих майданчиків стала ребром не лише для одного міста, а для цілої країни. Цим питанням уже давно треба було займатися. Тож тут справді можна дорікнути прем‘єру.

«Однак, навіть враховуючи те, що Садовий потрапив у патову ситуацію, позиція Львова надто ультимативна. Мовляв, зробіть усе для нас, однак як це відбуватиметься нікого не цікавить», – вважає Разумков.