Війна
24 червня 2017
Експерт оприлюднив терміни, коли Порошенко має взяти Донбас
Український головно командувач Петро Порошенко.
news-image

Голова України Петро Порошенко повинен повернути Донбасу упродовж свого президентського терміну – лише тоді можна буде говорити про членство в НАТО та повернення Криму.

Таку заяву зробив військовий експерт Олексій Арестович, передає «Є!» з посиланнням на  "Обозреватель".

Ясно, що Путін буде триматися за Крим до кінця, але якщо ми заберемо Донбас, то це буде величезна моральна перемога та сходинка, з якої можна починати кампанію щодо Криму. На місці Порошенка я б взяв Донбас упродовж цього президентського терміну. Потім заявив би, що завдання наступного президентського терміну – це отримання ПДЧ щодо НАТО (план дій щодо членства в НАТО – "24") і створення умов щодо повернення Криму. Повернути його навряд чи вийде, а може і... хто його знає?" – наголошує фахівець.

Водночас він підкреслює, що деокупація Донбасу сприятиме і більш швидкому поверненню до складу України Кримського півострова.

Ми розуміємо, що росіянин буде морально виснаженим і зломленим, якщо ми повернемо Донбас, встановимо там свої прапори та поставимо свою ногу на горло "зеленим чоловічкам" на Донбасі, а потім дійде і до "зелених чоловічків" в Криму, – резюмував Арестович.