Політика
24 червня 2017
Аваков обіцяє ще 300 мільйонів на кордон з Росією
Державна прикордонна служба України готова повністю перекрити кордон з Росією на Харківщині.
news-image
Державна прикордонна служба України готова повністю перекрити кордон з Росією на Харківщині.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття нового відділу прикордонної служби "Тополі" Харківського прикордонного загону, повідомляє прес-служба МВС, передає «Є!».

Держприкордонслужба готова повністю перекрити харківську частину кордону програмою "Європейський вал". Для цього будуть використовуватися кошти, виділені в цьому році – близько 200 мільйонів гривень. Додатково передбачається ще 300 мільйонів, виділених проектом коригування бюджету, який затвердив парламент. Це дозволить забезпечити всю харківську ділянку кордону інтелектуальними вишками, сейсмічним кабелем, інженерним облаштуванням так, щоб жоден метр не залишився без контролю прикордонників, - зазначив Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що облаштування українсько-російського кордону відбувається відповідно до програми "Європейський вал", яка була затверджена ще у 2014 році.

За його словами, вздовж всієї ділянки встановлено відеокамери. Дані з них виводяться на центр управління службою, що значно підвищує швидкість реагування прикордонників на загрози та виклики, що можуть виникнути.

Аваков також звернув увагу на проблему прикордонного землекористування та запевнив, що Міністерство внутрішніх справ розробляє ряд законодавчих актів для врегулювання цього питання.

Наприкінці міністр запевнив, що після Харківської області увага буде зосереджена на облаштуванні кордону в Луганській та Сумській областях.