Спорт
26 червня 2017
Володимир Кличко увійшов до Топ-5 рейтингу WBA
Всесвітня боксерська асоціація (WBA) оприлюднила свій новий рейтинг боксерів суперважкій ваговій категорії.
news-image

Всесвітня боксерська асоціація (WBA) оприлюднила свій новий рейтинг боксерів суперважкій ваговій категорії. У топ-15 рейтингу практично не відбулося жодних суттєвих змін. Українець Андрій Руденко увійшов в топ і зайняв 10-у позицію рейтингу, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Британець Ділліан Уайт, який займав ще минулого місяця 12-у сходинку, з незрозумілої причини залишив топ-15 рейтингу WBA, повідомляє Братство Кличко. 29 квітня в Лондоні українець Володимир Кличко (64-5, 53 КО) і британець Ентоні Джошуа (19-0, 19 КО) розіграли вакантний титул об'єднаного "Супер" чемпіона WBA у суперважкій вазі.

Після поразки, Володимир опинився на 5-й позиції рейтингу WBA, а Ентоні Джошуа, рано чи пізно, доведеться битися з 1-м номером рейтингу кубинцем Луїсом Ортісом (27-0, 23 КО), який раніше був призначений обов'язковим претендентом і тепер, через суд, погрожує домагатися бою з Джошуа.

 Титул звичайного, «регулярного» чемпіона WBA повинні були розіграти 3 червня 45-річний Шеннон Бріггс і 44-річний Фрес Окендо. Переможець бою Бріггс - Окендо зобов'язаний був зустрітися з 40-річним Олександром Устиновим, що займає 2-ю позицію в рейтингу. Однак, Шеннон Бріггс провалив допінг-тест і бій скасували.

Володимир Хрюнов, співпромоутер білоруського супертяжа Олександра Устінова, заявляв, що Всесвітня боксерська асоціація (WBA) повинна прийняти рішення щодо ситуації навколо титулу WBA Regular - титул звичайного чемпіона в суперважкій вазі.

Після появи інформації про позитивному тесті Бріггса, Володимир Хрюнов подав заявку в WBA про заміну скандального американця на Олександра Устінова і планував бій Окендо - Устинов на 8 липня в Лондоні, в тому ж боксерському шоу, де буде брати участь британець Хьюї Ф'юрі і планував повернутися на ринг його скандальний двоюрідний братик - Тайсон Ф'юрі, так як ще одним співпромоутером Устинова є відомий британський промоутер Френк Уоррен, який і влаштовує цей боксерський вечір.

Але, як видно з оновленого рейтингу, ситуація навколо титульного бою за «регулярний» пояс чемпіона WBA поки «заморожена» та резолюцію WBA все ще не прийняла. 

Читайте також:Україна здобула три золоті, срібну й дві бронзові медалі на чемпіонаті Європи з боксу: відео

Читайте також:Чемпіонат Європи з боксу: Микола Буценко – срібний призер