Події
27 червня 2017
Асад готується до нової хімічної атаки у Сирії, - Білий дім
США виявили потенційну підготовку режиму Асада до ще однієї атаки із застосуванням хімічної зброї, що може спричинити масові вбивства цивільних, включаючи невинних дітей.
news-image
Режим президента Сирії Башара Асада готовий знову застосувати хімічну зброю проти мирного населення, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Про це йдеться в офіційній заяві речника Білого дому Шона Спайсера, оприлюдненій відомством.

Він зазначив, що США виявили потенційну підготовку режиму Асада до ще однієї атаки із застосуванням хімічної зброї, що може спричинити масові вбивства цивільних, включаючи невинних дітей. Зараз дії сирійської влади подібні до тих, що відбувалися перед застосуванням хімічної зброї 4 квітня 2017 року. 

"Як ми заявляли раніше, США перебувають у Сирії з метою ліквідації "Ісламської держави". Однак, якщо Асад проведе ще один смертельний напад із застосуванням хімічної зброї, він і його військові дорого заплатять за це", - наголосив Спайсер.

Нагадаємо, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудар, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння.

Американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому Шайрат сирійської урядової армії у відповідь на хімічне бомбардування асадівською авіацією Ідліба.

Читайте також:У Києві вибухнув автомобіль

Читайте також:У Тернопільській області вбили 17-річну випускницю (фото)