Світ
27 червня 2017
Продається легендарний маєток, в якому Генріх VIII побував п'ять разів - і кожного разу з новою дружиною (фото)
Загальна площа особняка 1200 кв. метрів.
news-image

У Великобританії на ринок потрапив легендарний маєток East Barsham Manor, побудований на початку XVI століття, передає «Є!» із посиланням на Делфі.

Знаменитий він  тим, що король Генріх VIII зволив там зупинятися цілих п'ять разів - і кожного разу з новою дружиною. А на початку 1970-х будинком недовго володів менеджер Bee Gees, який, якщо вірити місцевим жителям, влаштовував грандіозні вечірки в старовинному замку.

Маєток не змінювався практично 200 років поспіль - навіть попри те, що переходив з рук в руки й до 1720 року встиг змінити кількох власників. Але потім прихильники Тюдорів виявилися не в фаворі, і маєток, як і багато інших об'єктів, що були у власності Великих Сімей, занепав.

Часткова реставрація почалася тільки на початку XX століття, а закінчилася до 1936 року. В результаті маєток було повністю перебудовано, так що покупцеві, який викладе за нього сьогодні понад 3,5 млн. євро, не варто сподіватися на особливу історичну автентичність. Хоча, кажуть, що реставратори намагалися слідувати оригіналу так близько, як тільки дозволяли історичні відомості про стан маєтку в XVIII столітті.

У XX столітті будівля переходила з рук в руки. У 1970-х вона бачила багатьох зірок британської музики. У 1990-х в ньому жив Джон Гинесс з дружиною. Сьогодні їм володіє бізнесмен Рой Гріффіт.

"У навантаження" новий господар отримає в сусіди герцога і герцогиню Кембриджських - хоча принц Вільям і його дружина Кейт постійно там і не живуть, вони все ж "наїжджають", бо їм належить власність, що знаходиться неподалік.

Загальна площа особняка 1200 кв. метрів, в ньому є великі вітальня та їдальня, в яких навіть частково збереглися старовинні панно. Картину доповнює також бібліотека, кімната для малювання, кухня, кімната для відпочинку, будуар і сім спалень з трьома ваннами. 

Маєток намагаються продати вже не перший рік і спочатку за нього просили 4,5 млн. євро. Але це все одно ніщо в порівнянні з тим, скільки коштувала його споруда на початку XVI століття. Кажуть, тоді за ті гроші можна було прикупити невелику європейську країну.