Події
27 червня 2017
В США двоє людей захворіли на чуму
Всі вони були госпіталізовані і успішно проходять лікування
news-image

Департамент охорони здоров'я штату Нью-Мексико (США) підтвердив ще два випадки захворювання на чуму в регіоні. Це вже третій випадок діагностування цієї хвороби на території штату, зокрема в окрузі Санта-Фе.
Інформує «Є!», з посиланням на ru.golos.ua.
Чумою заразилися дві жінки у віці 52 і 62 років. Раніше на цю хворобу захворів 63-річний чоловік.
Всі вони були госпіталізовані і успішно проходять лікування. Раніше чума була смертельною хворобою, оскільки медицина не мала антибіотиками.
Фахівці департаменту охорони здоров'я штату припускають, що чума може переноситися через бліх, які заражають диких гризунів в окрузі Санта-Фе і інших місцях Нью-Мексико. А домашні тварини, яким дозволено гуляти і полювати на вулиці, можуть принести заражених бліх від мертвих гризунів в будинку, піддаючи ризику живуть там людей.
Чума зазвичай передається людям через укуси інфікованих бліх і через прямі контакти із зараженими тваринами або людьми. Симптоми на початковій стадії включають сильну лихоманку, головний біль і слабкість. Кілька століть тому чума була причиною масової смертності, оскільки хвороба не лікувалася і швидко поширювалася. В даний час антибіотики ефективні при лікуванні хвороби, але без своєчасного лікування інфекція все ж може привести до смерті.
Сотні випадків зараження чумою було зафіксовано в західних регіонах США в ХХ столітті, як правило, зараження піддавалися жителі Нью-Мексико, Арізони і Колорадо.
У 2016 році в Нью-Мексико було зареєстровано 4 випадки чуми без смертельних результатів. Також 4 випадки було зареєстровано в 2015 році, тоді від хвороби загинув один пацієнт.

Читайте також: «Ми досягаємо прогресу і об'єднання світу», - Марк Цукерберг похвалився 2-ох мільярдною публікою на Facebook
Читайте також: Аварія у метро Нью-Йорка: 34 постраждалих
Читайте також: Холера «косить» сотні людей у Ємені